Kérdezd szakértőnket!

 

Kedves Olvasó!

A szakértői rovatban a Tangea Kft. vezető tanácsadója – Szepesi Krisztina – és vezető oktatója – Darvas Eszter hivatott a Tangea kezelésekkel, berendezésekkel és termékekkel kapcsolatos kérdések, problémákat megválaszolni.

Ha bármilyen kérdése, kételye van az IPL tartós szőrtelenítés vagy IPL arckezelések területén, hallott már a lézeres vákuummasszázsról, de nincs saját tapasztalata, érdekelné a vízsugaras hámlasztás vagy egy mélyhámlasztó-bőrmegújító kezeléssorozat, forduljon hozzájuk bizalommal. Szakértőink rendelkezésére állnak a megfelelő kezelések kiválasztásában is, legyen szó akár problémás bőrről, pigment foltokról, ráncokról vagy narancsbőrről.

Az IPL tartós szőrtelenítés és bőrregenerálás témájában kérdéseit felteheti a Nők Lapja Café oldalon - www.nlc.hu - szakértők - IPL szőrtelenítés tanácsadó rovatban is. Amennyiben kérdése bizalmas, és nem szeretné, hogy megjelenjen a fórumban, szakértőinknek privát levélben is elküldheti üzenetét a szepesi.krisztina@tangea.hu vagy klement.ibolya@tangea.hu e-mail címekre.


Fórum

Az Ön neve:
Az Ön email címe:

Kérdés: Éva - 2010. 04. 08. - 09:50
Kedves Krisztina!

Unokahúgom 11 éves,kreolbőrű és sajnos erősen kezd szőrösödni (bajusz, láb, hónalj). Nagyon zavarja. Azt szeretném megkérdezni, hogy hány éves kortól lehet elkezdeni az IPL szőrtelenítést vagy egyáltalán a szőrtelenítés valamelyik formáját.
Köszönöm válaszát: Éva
Válasz erre - Szepesi Kriszta - 2010. 10. 17. - 19:53
Kedves Éva,
az, hogy hány éves kortól ajánlott a szőrtelenítés általában, igen jó kérdés. Igazából szentírás, szabály nincs rá, a lányok nagy része általában már 12-14 éves korától kezdve rendszeresen alkalmaz valamiféle szőrtelenítő eljárást. Igazából viszont ajánlatosabb inkább kicsit később elkezdeni (15-16 év), hiszen a szőrszálak jellege változik a hormonális átalakulással együtt.

Természetesen az IPL tartós szőrtelenítés sincs korhatárhoz kötve, 18 év alatt viszont szülői beleegyezés szükséges. Azt szoktuk tanácsolni, akkor érdemes belekezdeni az IPL kezeléssorozatba, amikor a menstruáció már rendszeressé vált, mert addigra nagyjából optimalizálódik a hormonszint. Manapság ez már egyre korábbra tevődik. Viszont azt is ajánlatos végiggondolni, hogy 11-14 éves korban még annyi hormonális változás zajlik le a szervezetben, és azok befolyással vannak a szőrszálak növekedésére is, így a tartós eredményességet tekintve idősebb korban természetesen hosszabb ideig élvezhetjük az elért szőrtelenséget, hiszen a hormonjaink már nincsenek akkora befolyással. Persze az évek múltával ez újra változni fog...

Azt tudom tehát Önnek tanácsolni, hogy 11 éves korban még csak az úgymond nagyon szükséges helyeken (mint pl. a bajusz, hiszen valószínűleg ez zavarhatja leginkább) kezdjenek bele az IPL kezeléssorozatba. A szőrtelenítő kezelés valószínűleg látványos eredményt hoz, de mint ahogy említettem, a későbbiekben, az évek múltával az utókezelésekről sem szabad megfeleldkezni. Érdemes lenne részt venni egy ingyenes, személyes tanácsadáson, ahol az állapotfelmérést követően szívesen ellátjuk további, konkrétabb tanácsokkal is (infóvonal a bejelentkezéshez: 30/348-2308)!

Üdvözlettel:
Szepesi Krisztina
Kérdés: Bernadett - 2010. 03. 09. - 09:05
Tisztelt Krisztina!
30 éves nő vagyok.
kb.10 éve gyantáztatom az államat, amin egyre erősebb szőr nő.
Kérdésem: kell-e az IPL szőrtelenítés előtt hormonvizsgálat ez ügyben?
Már túl zavar, mert nagyon gyorsan visszanő 1-2 nap.
Köszönettel: B
Válasz erre - Szepesi Kriszta - 2010. 10. 17. - 19:56
Kedves Bernadett,
feltétlenül nem szükséges hormonvizsgálat! Esetleg ajánlatos, hogy tisztában legyen vele, hogy milyen okok játszanak közre a fokozottabb szőrnövekedésében. Erre azért lehet szükség, mert ha hormonális típusú megbetegedésről van szó (persze ez egyéb külső jelekkel is járna, nem csak a szőrszálakkal), akkor IPL-lel is csak tüneti kezelést lehet végezni. Ez azt jelenti, hogy előre nem megjósolható, hogy hány IPL tartós szőrtelenítő kezelésre lesz szükség az ideális eredmény eléréséhez és az utókezelések is valószínűleg gyakoribbak lennének, mint normál esetben.

Altalában azonban nem a fenti esetről van szó. Érdemes lenne részt venni egy személyes tanácsadáson, ahol az állapotfelmérést követően konkrétabb tanácsokkal tudnánk ellátni. Kérem ezügyben jelentkezzen az info@tangea.hu vagy a 30/348-2308-as központi telefonszámunkon!

Üdvözlettel:
Szepesi Krisztina
Kérdés: Anna - 2010. 03. 06. - 10:36
Kedves Krisztina!
Epilálással kapcsolatos kérdésem van Önhöz.
Többféle epilálást is kipróbáltam már (gyanta, krém, borotva, gép) de mindegyiktől begyulladnak a szőrtüszőim a lábamon és a bikini vonalnál. Kozmetikusom tanácsára aha-s krémmel kenegettem a lábam, de ez sem segített. Hónaljamnál és bajuszomnál ilyen problémám nincsen.
Ön mit tanácsol?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel
Anna
Válasz erre - Szepesi Kriszta - 2010. 10. 17. - 19:58
Kedves Anna,
köszönjük, hogy kérdésével megkeresett minket!

Ha már tényleg mindenféle szőrtelenítő eljárást kipróbált és a szőrtüsző gyulladások folyamatosan visszatérnek, akkor érdemes lenne kipróbálnia egy olyan szőrtelenítő technológiát, amely nem csak a szőrszálaktól szabadítaná meg hosszú időre, de a gyulladásait is megszűntetné. Ez pedig nem más, mint az IPL tartós szőrtelenítés.

A Kezelések menüpontban bővebb felvilágosítást is talál az eljárással kapcsolatosan, de további kérdéseivel kapcsolatosan is szívesen állunk rendelkezésére!

Üdvözlettel:
Szepesi Krisztina
Kérdés: Annamari - 2010. 02. 28. - 22:10
Kedves Krisztina!
Nagyon kínos problémám van és nem tudom hogy hova is fordulhatnék. A mellbimbóm környékén vannak szőrszálak, amiket rettenetesen szégyellek. Van- e erre megoldás, mert nagyon látszanak. Nagyon kellemetlenül érzem magam miattuk, el lehetne tüntetni örökre ezeket a szőröket /kb. 20-20 szál van/? Milyen eljárást javasol? Fehér bőrű vagyok, de a bimbóudvarnál nem gond a sötétebb bőrszín? Teljesen kétségbe vagyok esve, a nődoki csak annyit mondott vágjam le ollóval, de én csipesszel távolítom el őket. Borotválni nem merem, nehogy a halvány szőröcskék erősödjenek. Amúgy más területen teljesen átlagos a szőrzetem, még bajuszkám sincs. Kérem segítsen!
Tisztelettel köszönöm!
Annamari
Válasz erre - Szepesi Kriszta - 2010. 03. 03. - 08:02
Kedves Annamari,
ha örökre nem is, de hosszú-hosszú időre megszabadulhat az IPL technológia segítségével ezektől a zavaró szőrszálaktól, még ezen az érzékeny, kényes testrészen is. A csipeszelést a továbbiakban nem javasolnám.

Ahhoz, hogy korrekt tájékoztatást tudjunk adni a bőrszín kontra kezelhetőség szempontjából, egy ingyenes, kötelezettségek nélküli, személyes tanácsadás sokkal praktikusabb lenne. Ezügyben, kérném hívja a 30/348-2308 központi számunkat.

További kérdéseivel kapcsolatosan is szívesen állunk rendelkezésére!

Üdvözlettel,
Darvas Eszter
Kérdés: Jakab Zsanett - 2010. 02. 18. - 14:01
Kedves Krisztina!
Az érdekelne ezzel a tartós szőrtelenítéssel kapcsolatban...hogy úgye valószínű megvan az oka, hogy miért nem végleges...mennyi ideig tart ez a tartósság?gondolom ez években mérhető?!
válaszát előre is köszönöm!
Válasz erre - Szepesi Kriszta - 2010. 02. 22. - 12:42
Kedves Zsanett,
köszönjük, hogy kérdésével megkeresett!

Igen, valóban így van, végleges szőrtelenítés (sajnos) semmilyen technológiával nem létezik. Ennek oka biológiai, az emberi szervezetben keresendő. Ahhoz viszont, hogy valóban tartós eredményt érjünk el, tényleg a legjobb technológiát kell alkalmazni! De ha már megtaláltuk a megfelelő berendezést, mit is jelent a tartósság? Kb. 3-5 évet. Az ez alatt kibújó sokkal vékonyabb, világosabb, gyengébb, ritkábban növő szőrszálakat pedig félévente, évente egy-egy célzott utókezeléssel szépen kordában lehet tartani, bár jellemzően ez már egyáltalán nem is zavaró. 3-5 év elteltével pedig szintén nem arra kell számítani, hogy ugyanolyan szőrösek vagyunk, mint mikor elkezdtük, sokkal gyengébb szőrszálak fognak kibújni, amelyeket szintén érdemes utókezelni.

Üdvözlettel:
Darvas Eszter

Széchenyi Kártya
Tangea Infovonal: 06 30 348 2308 | info@tangea.hu
Impresszum | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | ©2009 Minden Jog Fenntartva
Tangea Facebook Fan Page